Gods Woord transformeert vandaag nog steeds

Laurens deelde met ons een studie over de transformerende kracht van het Woord van God.

Het doel van de Bijbel (Woord van God) is om in relatie te komen met de auteur van het boek. Hoe meer tijd we investeren in Gods Woord, hoe beter we God zullen gaan kennen.

En daar start alles ook, het kennen van Hem. Want als je God niet kent en niet weet wie Hij is, hoe Hij denkt en hoe Zijn karakter is, dan zal je nooit de volle vrucht kunnen ervaren van Zijn beloftes voor jouw leven.

Daarom is het Woord van God de weg om Zijn kennis van Hem aan ons over te dragen. Dit komt overeen met het vernieuwen van ons denken.

Jezus laat via de gelijkenis van de zaaier zien hoe het Woord van God precies werkt. Hij vergelijkt het Woord van God met een zaadje, dat geplant wordt in ons hart. Volgens1 Petrus 1:23 is het Woord van God gelijk aan een onvergankelijk zaad en dus altijd goed. Het is daarom de conditie van de bodem oftewel ons hart wat bepaald hoeveel vrucht we zullen zien in ons leven.

Het doel van Gods Woord is om in relatie te komen met de Auteur van het boek.

Dus als we ons hart niet verharden en ruimte maken om het Woord van God te verstaan en te begrijpen (bodem type 1), het Woord van God de tijd geven om diep geworteld te geraken onder de grond, zodat we in tijden van verdrukking kunnen standhouden en niet in discussie gaan met de mensen die ons bekritiseren (bodem type 2), het Woord van God niet laten verstikken door ons volledig toe te wijden aan het Woord van God en het dag en nacht overdenken (bodem type 3), DAN ZULLEN WE DE VRUCHT VAN HET WOORD VAN GOD ZIEN EN ERVAREN IN ONS LEVEN!

Zonder de aanwezigheid van God kunnen wij niets doen.

Fiona sprak afgelopen week over het hosten van Gods aanwezigheid in ons leven. Hoe het er uit ziet om je te focussen op Zijn aanwezigheid vanuit Jezus zijn grote voorbeeld. Maar ook over hoe groot de uitdaging is om dagdagelijks bewust te zijn van Gods Geest in en rondom ons leven. Hoe we met Hem de omgeving kunnen veranderen en we ons niet moeten laten mee slingeren met de golven in ons leven. We staan met Hem op de golven en horen niet in een bootje te zitten dat onderhevig is aan de storm rondom ons.

Het doel van Gods Woord is om in relatie te komen met de Auteur van het boek.

Fiona liet ons mooi zien hoe de beschrijving van Lukas 3:21-22 en Johannes 1:32 illustreert dat Jezus de Heilige Geest als een duif op Hem kreeg en dat de Geest op Hem bleef. Ze maakte de vergelijking van hoe wij ons bewust kunnen blijven van Zijn aanwezigheid op ons leven door te denken aan een duif/vogel die op onze schouders zit. We gaan bewuster wandelen wetende dat er een vogel op onze schouders zit en daar zou moeten blijven zitten. Zo ook kunnen we wandelen met een constant bewustzijn van Gods Geest die in en op ons zit. Elke stap die we nemen, zetten we bewust, wetende dat Zijn aanwezigheid op ons is.

Jezus geeft het voorbeeld

Jezus is ons voorbeeld van hoe we kunnen leven met Gods Geest. Laten we ons ervan bewust zijn dat de Geest van God op ons rust, elke dag opnieuw.